Министърът на иновациите и растежа (МИР) Милена Стойчева и посланикът на САЩ

...
Министърът на иновациите и растежа (МИР) Милена Стойчева и посланикът на САЩ
Коментари Харесай

България и САЩ ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на иновациите

Министърът на нововъведенията и растежа (МИР) Милена Стойчева и посланикът на Съединени американски щати Н. Пр. Кенет Мертен разискаха задълбочаване на съдействието сред България и Съединени американски щати в областта на нововъведенията в браншове като обучение, научноизследователска и развойна активност, опазване на здравето, енергетика, защита, просвета и изобретателни промишлености и други Това стана известно от известие на министерството, оповестено на уеб страницата му във връзка на среща сред двамата през днешния ден.

 

Според министър Стойчева България може да бъде водач в основаването на новата вълна нововъведения в района и да се трансформира в дестинация за вложения в научноизследователска и развойна активност с висока добавена стойност.

 

Предприемаческата екосистема в България е добре развита и един от целите на МИР е да я поддържа и предизвиква. Ще работим и за основаване на основа за взаимоотношение сред огромни компании и стартъпи, сподели тя.

 

По думите ѝ Министерството на нововъведенията планува реализация на основни политики в посока зелен, цифров и обществено обективен преход.

 

Посланик Мертен акцентира, че България има голям капацитет за развиване и надарени хора в областта на технологиите.

 

Двамата разискаха още развиването на аутомотив бранша и привличането на вложения у нас.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР